MTB Vergunningen

downloadNatuurmonumenten verkoopt de vergunningen voor MTB-ers ook via haar webshop. De vergunning is verplicht in de natuurgebieden Nationaal Park Veluwezoom, Montferland (Gelderland) en Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen (Noord Brabant). De MTB-routes worden intensief gebruikt. Daarom is het voor de veiligheid en de natuur essentieel dat zij goed onderhouden worden. Natuurmonumenten gebruikt deze inkomsten voor het onderhoud van de paden, voor nieuwe routes voor de MTB-ers en voor het beheer van de natuur.

Uit een grootschalige achterbanraadpleging vorig jaar bleek dat mensen begrijpen dat natuuronderhoud geld kost, dat zij hieraan willen bijdragen en dat er verschillende recreatievormen in een gebied plaatsvinden. Een bijdrage leveren kan door te betalen voor het gebruik van speciaal aangelegde paden of door het helpen onderhouden van het gebied.

Onderhoud routes noodzakelijk
In de natuurgebieden Nationaal Park Veluwezoom, Montferland (Gelderland) en Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen (Noord Brabant) ligt meer dan 125 kilometer aan routes voor MTB-ers. Mountainbiken groeit in populariteit en ze weten deze paden goed te vinden. Voor de veiligheid en de natuur is het essentieel dat de paden goed worden onderhouden. Met de inkomsten uit de verkoop van de vergunningen bekostigt Natuurmonumenten het onderhoud van deze paden, nieuwe routes voor MTB-ers en het beheer van de natuur. 

Aangepaste prijzen
Vanaf 1 januari 2016 bedraagt de prijs van een MTB-vergunning €12,-. Daarnaast komen er vanaf 1 januari dagkaarten beschikbaar voor €5,-. De vergunning bestaat uit een sticker. Vergunningen kunnen online en mobiel gekocht worden via de webshop, onze bezoekerscentra en lokale ondernemers. De vergunning voor 2016 is ook de laatste maanden van 2015 geldig. Bij de aanschaf van een vergunning ontvang je een flyer met informatie over de regels en voorwaarden, routes en toegankelijkheid van de betreffende natuurgebieden.

De vergunningen zijn te online te verkrijgen en bij verschillende verkooppunten in de buurt van de routes.