Training

BkAdsxYIUAAhN0A[1]We bieden het hele jaar door trainings activiteiten voor jeugd en volwassenen. Wil je als nieuwkomer een keer meetrainen en zien of het je wat lijkt? Neem dan via mail contact met ons op voor de mogelijkheden. Dan gaan we met jou kijken hoe leuk mountainbiken is! Je mag 4 weken lang vrijblijvend meetrainen voordat we je vragen je aan te melden als lid.

Door middel van uitdagende oefeningen krijg je de basis fietstechnieken onder de knie. Deze onderdelen van het sportief fietsen komen allemaal aan bod:

  • Hoe maak je een goede bocht?
  • Hoe houd je balans, ook bij lage snelheden op de fiets?
  • Wat is de juiste trap-, rem- en schakeltechniek?
  • Hoe kun je veilig obstakels vermijden, ook bij hogere snelheden?
  • Wat is de juiste klim- en afdalingstechniek?
  • Wat is het nut van een warming-up en hoe ziet zo’n warming-up eruit?

Veiligheid gaat boven alles. Het is daarom verplicht om een helm te dragen tijdens de ritten en trainingen! Naast fietstechniek wordt aandacht besteed aan het gebruik van verschillende fietsmaterialen:

  • Welke kleding kun je het beste dragen, bij verschillende weersomstandigheden?
  • Wat moet je doen bij een lekke band?
  • Hoe plak je (onderweg) een band?

Trainingstijden

In de wintertijd wordt op woensdagavond gewerkt aan Core-Stability en algehele conditie door middel van spinning lessen. In de zomertijd wordt op woensdagavond getraind op techniek en fietsbeheersing. Voor beginners en jeugd vanaf 12 jaar en voor  (half-)gevorderde dames en heren (vanaf 12 jaar) om 19.00 uur. Er wordt verzameld op sportpark Noordveen, Brandts Buijsstraat te Zutphen. Belangstellenden en ouders die graag eens mee willen fietsen zijn natuurlijk van harte welkom. Meld je vooraf even aan via e-mail dan weten we dat we je kunnen verwachten.

In de weekenden kunnen we leuke ritten maken waarin we techniekelementen in praktijk kunnen brengen. De jeugd, dames en heren rijden gescheiden voor zover gewenst. Als gevorderde jongere/dame mag je natuurlijk ook met de heren meerijden op een wat langere tocht. Zie daarvoor de agenda. Eenmaal per maand gaan we op zaterdag of zondag een leuk parcours in de regio aandoen. Tevens is het mogelijk dat we als club deelnemen aan georganiseerde tochten op zaterdag of zondag. We zullen dan zoveel mogelijk vervoerscapaciteit bundelen. Deze tochten worden altijd van tevoren kenbaar gemaakt via de WhatsApp KlepApp (meld je telefoonnummer aan via email) of in de agenda. Via de Klepapp worden ook maatjes gezocht en gevonden voor een ritje tussendoor!

Heb je nog geen MTB maar wil je toch graag meedoen? We hebben diverse maten en modellen club-MTB’s die ter plaatse gebruikt mogen worden. Neem dan even contact met ons op voor de mogelijkheden of ga eens langs bij Profile Bleumink in de Spittaalstraat voor leuke aanbiedingen.