Soesterberg | Veluwse Wintercompetitie 2013/14

P1060726Zondagochtend 15 december stond de tweede rit van de Veluwse MTB Wintercompetitie op de agenda. Deze keer werd koers gezet naar Soesterberg waar een gaaf technisch parkoers lag te wachten.

De jongste Xtrailers Elle en Mara kwamen de wedstrijd rijden vergezeld van nieuw Xtrail lid Marit die de sfeer van een wedstrijd eens kwam proeven. Wellicht doet ze een volgende editie mee, maar deze keer was aanmoedigen genoeg! Beide dames reden een uitstekende rit die voor het eerst werd verreden met waarneming via een chip aan de fiets. Helaas viel dat voor Elle niet zo goed uit omdat haar chip defect bleek, geen registratie van haar rondes dus. Heel jammer want er was ook geen rekening mee gehouden met de organisatie. Elle is vervolgens gezien eerdere prestaties wel bij de eerste helft  van de binnenkomers geplaatst, maar een plaatsje of 3 in haar nadeel heeft dat zeker gescheeld.

Erik (nog rijdend in ETP kleding vanwege de KNWU registratie) en Chiel maakten een moeilijke, want drukke vanwege gemengde categorieën die allemaal tegelijk startten, start. Erik wist zich toch aan het eind van de rit bij de eersten te voegen en ook Chiel beleefde een finish zonder kleerscheuren. Op naar Harderwijk op 4 januari 2014. Hopelijk zijn de oliebollen dan gezakt…