START MET MTB-en!

S2BMountainbiken is populair. Veel mensen kopen vol enthousiasme een mtb maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets.

Om te voorkomen dat je enthousiasme wegebt en je fiets werkeloos in de schuur komt te staan kun je nu deelnemen aan onze MTB OPSTAPdagen. Een laagdrempelig trainingsprogramma waarbij je in 4 trainingen meer controle over je fiets krijgt. Deze opstapdagen volgen de richtlijnen van NTFU Start2Bike.

PROGRAMMA
Zondagochtend 15, 22, 29 maart en 5 april 2020 om 09.30-13.00 uur. Deelname kost slechts € 37,50 en is zelfs gratis wanneer je lid wordt van Xtrail!

Hiervoor ontvang je behalve veel lol:

 • 4 mountainbike trainingen van maximaal 3 uur;
  – Dag 1: Kennis maken met de bike, Remmen & Schakelen
  – Dag 2: Herhalingsoefeningen + bochtentechniek
  – Dag 3: Herhalingsoefeningen + klimmen en afdalen
  – Dag 4: Combinatieoefeningen + obstakels af te sluiten met een gezamenlijke MTB rit van ongeveer 20 km
 • deskundige training door ervaren en NTFU gecertificeerde mountainbike instructeurs;
 • de unieke fietsschadeverzekering met een maximale vergoeding van € 750,- (geldig tijdens de trainingen);
 • digitale nieuwsbrief met tips & tricks.

Deze opstapdagen zijn geschikt voor startende mountainbikers vanaf 13 jaar (in overleg vanaf 10). Na de laatste training ben je zeker in staat een mountainbiketocht van minimaal 25km te rijden. Twijfel je of mountainbiken iets voor jou is,  of ben je enthousiast en wil je in 2019 starten? Neem dan via het formulier contact met ons op.

Je kunt ook meteen Xtrail lid worden, want dan krijg je voor slechts 75 euro het gehele jaar toegang tot de trainingen, verzekeringen, alle clubvoordelen en die van de NTFU…